alimente

Pastreaza corect alimentele

Pentru a nu pierde minute intregi cu usa frigiderului deschisa, intrebandu-te unde este oare iaurtul, e bine sa aranjezi alimentele intr-o anumita ordine pe rafturi si in cutii. Tine cont de tipul acestora si aseaza-le pe categorii. In felul acesta scutesti timp si folosesti in mod eficient aparatul. Si, in plus, ceilalti membri ai familiei nu vor face nici ei „excursii” prin frigider. Asta te va ajuta atat in optimizarea timpului tau folosit in bucatarie, dar si eficientizarea consumului de energie.

Compartimentele speciale

Pastreaza ouale in compartimentul special pentru oua, unde temperatura este constanta. Legumele si fructele au nevoie de umiditate crescuta pentru a-si pastra mai mult timp prospetimea. Cel mai bine le pastrezi in sertarele dedicate lor sau intr-o punga de plastic. Alimentele perisabile precum carnea proaspata sau lactatele, trebuie depozitate in compartimentul cu temperatura apropiata de 0°C.

In frigider

Pentru a beneficia de modul de distribuire a aerului rece in compartiment iti recomandam ca pe rafturile superioare sa pastrezi mancarea gatita, alimentele preparate termic sau neperisabile. Foloseste cutii speciale sau recipiente care se inchid ermetic ori acopera vasele cu folie de plastic. Pe rafturile de jos ale frigiderului, deaorece temperature este putin mai scazuta, iti recomandam sa pastrezi laptele, iaurtul, smantana si branza proaspata. Aseaza cutiile in asa fel incat sa vezi data expirarii lor. Carnea cruda va sta tot aici sau in compartimentul cu temperatura apropiata de 0°C daca nu o prepari imediat. Nu o lasa neimpachetata in frigider, mai ales alaturi de alte alimente. Pentru mai mult confort in utilizare, iti recomandam un produs cu sistem de racire Full No Frost si tehnologie Air Flow Dual Tech ce asigura o distribuire uniforma a temperaturii in compartiment.

Pe usa

Pe usa frigiderului poti tine untul si branzeturile moi, care nu au nevoie de temperaturi foarte scazute. In plus, ai flexibilitatea de a depozita recipiente de diverse dimensiuni, de la borcane si sosuri si pana la sticle de mari dimensiuni intrucat rafturile sunt ajustabile pe inaltime, iar raftul inferior are dimensiuni generoase. Astfel, sticlele vor fi mereu bine fixate si la indemana, iar tu vei avea spatiu pentru orice tip de recipient.

In congelator

Nu aseza alimentele proaspete peste cele deja congelate. Daca vrei sa congelezi mancare gatita, asteapta ca aceasta sa se raceasca si transfer-o in cutii inchise ermetic. Cand cumperi alimente congelate, pastreaza-le in ambalajul original.

Raftul cu diverse

Foloseste un raft pentru alimente de dimensiuni mici, de exemplu, pentru dulciurile copiilor. Sau pune-le pe toate intr-o cutie. Asa nu se vor mai imprastia prin frigider.

Mai curat, mai sanatos

In general, este bine sa speli cam tot ceea ce pui in frigider, daca este posibil. Ouale, mai ales cele de casa, legumele si fructele trec intai pe la chiuveta inainte de a ajunge pe rafturi. Si sticlele si cutiile cu suc sau alte bauturi pot fi sterse. Gandeste-te ca, pana sa ajunga la tine, au trecut prin multe maini si spatii de depozitare.

 

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *